Chlieb náš každodenný... Aká je história chleba u nás a čo jedli naši predkovia častejšie ako chlieb
Máte vypnuté reklamy
Vďaka financiám z reklamy prinášame kvalitné a objektívne informácie. Povoľte si prosím zobrazovanie reklamy na našom webe. Ďakujeme, že podporujete kvalitnú žurnalistiku.
16. október je Svetovým dňom chleba, pripomíname si ho od roku 1945.
Hoci sa chlieb dnes považuje za symbol slovenskej tradície a pohostinnosti – spomeňme len vítanie hostí chlebom a soľou – jeho história u nás je pomerne mladá.
Herman Bever- Krájanie chleba
webumenia.sk
Ešte pred rozšírením pečenia chleba tvorili základ stravy rôzne obilné kaše a placky.
V tejto epizóde History podcastu sa s spolu s historičkou a etnologičkou Katarínou Nádaskou pozrieme na to, ako a kedy sa chlieb stal bežnou súčasťou nášho jedálneho lístka a čo jedli naši predkovia pred ním.